De graffiti workshops werken als een bron van inspiratie bij de deelnemers. Voor scholen, verenigingen, instellingen en (bedrijfs)feesten is het altijd spannend om iets anders te doen. Een graffitiworkshop vormt de perfecte afwisseling op het doorsnee programma.

Wat kunt u verwachten van de workshop? De docent spuit een woord op een oppervlak, waarna er twee verschillende spuittechnieken worden uitgelegd; het spuiten van vlakken en het spuiten van verlopen. Bij het spuiten van vlakken wordt aangegeven hoe u met de spuitbus werkt. Dit wordt gedaan door te oefenen op het inkleuren binnen de lijnen. De tweede techniek is het laten overlopen van de verschillende vlakken in elkaar, waardoor het een ‘softer’ uiterlijk krijgt. Vervolgens worden de lijnen van de letters door de docent nogmaals getrokken, waardoor er meer contrast tussen letters en achtergrond ontstaat. Dit maakt het geheel duidelijker leesbaar en hierdoor wordt een representatief eindresultaat gegarandeerd.

Voor scholen en verenigingen

Er bestaat geen kunstvorm die dichter bij jongeren staat dan graffiti. Het heeft door de jarenlange illegaliteit een interessante mystiek over zich heen gekregen terwijl het afgelopen jaren toch steeds toegankelijker is geworden. Jongeren kennen het vanuit het straatbeeld, muziekclips, kleding, de reclamewereld en wellicht zelfs van een expositie of het museum. Er is dan ook geen eenvoudigere manier om jongeren in contact te brengen met kunst!

Het is mogelijk theoretische lessen toe te voegen aan de standaard praktijkworkshop. Dit kan een korte introductie zijn of een uitgebreide oefening van technieken op papier. Het is mogelijk dat iedere cursist een map met lesmateriaal ontvangt over o.a. graffitigeschiedenis, alfabetuitleg, foto’s, schetsen, uitleg van de materialen, interviews en meer. Verder kan bij groepslessen verschillende graffiti-dvd’s, graffitiboeken en graffitimagazines worden verstrekt. Er valt een pakket van theorie en praktijk samen te stellen voor jongeren op álle niveaus.

Als bedrijfsuitje

Het is altijd lastig iets passends te zoeken voor een uniek bedrijfsuitje. Iets dat de meeste collega’s niet eerder hebben gedaan, maar wel iets dat als groep kan worden gedaan. Een graffitiworkshop is hiervoor de perfecte oplossing. De meeste mensen op de arbeidsmarkt hebben niet veel kennis van graffiti. Na een workshop zijn ze dan ook altijd positief verrast, ze wisten niet dat er zo veel zaken van belang waren bij graffiti spuiten.

Daarnaast werkt het erg goed voor ’team building’ gezien er nooit individueel, maar juist altijd in groepsverband wordt gewerkt. Men heeft rekening te houden met elkaar om het mooiste eindresultaat te creëren. De workshop kan uitgevoerd worden in het atelier van Graffiti.nl in Nijmegen maar ook op verschillende locaties door het hele land heen. Ook is het mogelijk de workshop op de door u gewenste locatie uit te voeren, bijvoorbeeld op uw bedrijfspand!

Beurzen en speciale gelegenheden

Om meer op te vallen dan anderen op een beurs is het mogelijk een graffitiworkshop op locatie in te zetten. De kleuren vallen op, de activiteit trekt aandacht en er wordt een uniek stukje kunst ter plekje gecreëerd samen met de bezoekers van UW stand! Afhankelijk van de locatie wordt gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen voor een workshop om uw beursstand net dat beetje extra te geven!

Het concept van een graffitiworkshop is ook prima aan de situatie aan te passen. Hieronder treft u een aantal foto’s aan van drie workshops voor Renault Nederland. De Renault “Modus” werd geïntroduceerd aan de dealers. Hiervoor was een grote driedaagse conventie opgezet met verschillende activiteiten. Onze graffitiworkshop was er één van, om zo samen met de dealers de nieuwe kleuren van de ‘Modus’ te creëren. Een workshop op maat!